mandag, februar 12, 2007

100 om mig

Det er tilsyneladende ret almindeligt at skrive 100 punkter om sig selv, når man er blogger.

Jeg er vist ikke en typisk blogger, men når jeg øjner mulighed for lidt ”self indulgence”, så kan jeg jo ikke styre mig. Jeg ved godt, at 100 punkter er ret meget, så jeg skal forsøge at gøre det så spændende så muligt.

1. Navnet Syno er en forkortelse af Synonymet, som var mit ”rappernavn” fra dengang, hvor jeg overvejede at starte en karriere som rapper. Navnet er et ordspil i sig selv og hentyder til min (daværende) opfindsomhed, når det kom til at lege med ord og deres betydning.

2. Min hverdag består i høj grad af at finde de små glæder og nyde dem. Om det er at nusse med kæresten, en dyb samtale med en god ven, at drikke en kop kaffe, klø mig på ryggen eller brokke mig over noget, der irriterer mig...jeg bemærker min egen glæde ved disse små ting og smager på den, som var det en dyr rødvin. Og det er dén evne til at nyde livet, der vil gøre mig til en gammel og glad mand. Håber jeg.

3. Jeg kan ikke leve uden kaffe og smøger.

4. Jeg kan heller ikke leve uden musik. Det er faktisk så vigtigt for mig, at det får sit helt eget punkt på listen. Musikkens enorme betydning for mig skal ikke besudles ved at sættes sammen med kaffe og smøger.

5. Jeg spiller guitar på femte eller sjette år. Og jeg er ved at være ret dygtig efterhånden.

6. Jeg tror ikke på Gud. Ikke i nogen form. En styrende kraft i universet er så ubegribelig en tanke, at jeg ikke kan tro på den. Men jeg har dog ikke taget så meget stilling til det, at jeg vil afvise sikre beviser for, at jeg tager fejl. Og ofte håber jeg, at jeg tager fejl.

7. Jeg tror til gengæld meget på mig selv og min evne til at gøre det rigtige...på trods af at jeg ofte dummer mig. Men i en presset situation ender jeg altid med at gøre det rigtige. Og jeg har været i nok pressede situationer til at være temmelig sikker på det.

8. Jeg er træt af, at folk har så ringe tanker om sig selv og deres eget værd. Det giver ikke nogen mening, at man kan få øje på og værdsætte kvaliteter hos andre, men er fuldstændig blind overfor de selvsamme kvaliteter, når man kigger i spejlet. Påtaget ydmyghed kan være et kæmpe turnoff hos mig. Men det kan også være meget charmerende.

9. Jeg blev udlært som datafagtekniker som 22 årig. Indtil jeg fik min læreplads, hvor jeg nu er fastansat, var jeg bl.a. udlånt til skolens IT-afdeling, hvor jeg "fik lov" til at trække flere kilometer netkabler på skolen. Året efter blev det hele gjort om af professionelle elektrikere, selvom der ikke var noget galt med mit arbejde. Dette var den første gang, jeg undrede mig over en beslutning i IT-verdenen, men absolut ikke den sidste.

10. Jeg er til min kærestes store irritation enormt dårlig til at smide ting ud. Jeg håber lidt, at hun vil påvirke mig i den rigtige retning, når vi engang flytter sammen.

11. Jeg har i skrivende stund været sammen med min kæreste i 9 måneder, 21 dage og 22 timer. Sådan cirka. Hun er det bedste, der er sket mig i mange år.

12. Jeg har klippet mig selv skaldet, fordi jeg har meget tyndt hår og enormt høje tindinger. Min far havde "måne" som 30-årig, og jeg ville ikke selv lide den skæbne. Så jeg tog skridtet fuldt ud for et par år siden og fik min daværende kæreste til at klippe alt håret af mig. Vi havde tømmermænd den dag.

13. Jeg har fået opereret mine øjne med laser for at fjerne min nærsynethed. Jeg havde en brillestyrke på 7,5 og 6,25 på hhv. højre og venstre øje. Nu ser jeg med mit venstre øje omkring 40% bedre end dét, der er defineret som almindeligt syn. Mit højre øje ser helt normalt. Det kostede 23000 kroner, og det er ubetinget den bedste ting, jeg har gjort for mig selv.

14. Jeg bruger mange penge. Mit forbrug har altid ligget lidt over dét, jeg har tjent. Men på en eller anden måde ender jeg alligevel med at klare mig.

15. Jeg elsker Stephen Kings bøger, og jeg vil til enhver lejlighed forsvare ham mod de fordomme, der hersker omkring hans skriverier. Ja, han har skrevet horrorbøger, men han har også skrevet meget andet. Jeg har aldrig grædt over en bog, der ikke var skrevet af Stephen King, selvom jeg har læst mange forfattere.

16. Jeg er køkkenrulle- og toiletpapir-facist. Det irriterer mig, hvis papiret vender forkert, men jeg er dog holdt op med at vende det, når jeg er på besøg hos andre.

17. Jeg kan godt lide god whisky. Mine favoritter er Highland Park, Ardbeg, Lagavulin og andre, der minder om dem.

18. En far, der var vinsmager, har sat sit præg på mig, og jeg har ingen skrupler ved at betale flere hundrede kroner for en vin, hvis jeg ved, at den er dét værd. Gennemsnitsprisen for de vine, jeg køber ligger dog væsentligt lavere...på omkring 70-80 kroner.

19. Jeg kan se mine mavemuskler for første gang i hele mit liv. Det var en stor oplevelse, da jeg opdagede det, for jeg har altid haft det dårligt med min krop.

20. Jeg blev mobbet gennem hele min skolegang, og det har haft en enorm betydning for mit liv. Selvom det har skabt en person, som jeg med tiden har lært at elske, så tænker jeg nogle gange på, om jeg ikke hellere ville have levet et normalt liv.

21. Jeg tager tit billeder ved fester, byture og familiesammenkomster. Men jeg glemmer altid at dele dem med andre. Har et billedarkiv, som mange i min omgangskreds nok gerne ville have, men sikkert aldrig får.

22. Jeg reder kun min seng, når kæresten kommer forbi.

23. Jeg blev kasseret til militæret. Jeg oplyste, at jeg brugte briller, og at jeg havde anstrengelsesastma. Jeg HAR også astma, men har ikke mærket noget til den i mange år. Og for at være sikker på at blive kasseret skrev jeg, at jeg var "lettere paranoid". Om det var tungen på vægtskålen, er jeg ikke sikker på, men jeg blev da kasseret, som jeg gerne ville.

24. Jeg synes, at værnepligt er tåbeligt.

25. Jeg har ret stærke holdninger til stort set alt, og jeg må nogle gange bide i det sure æble og overgive mig, når jeg opdager, at jeg er oppe mod bedre vidende. Det sker heldigvis ikke så ofte.

26. Jeg mener, at evnen til at indrømme det, når man har taget fejl, er en af de mest charmerende menneskelige egenskaber.

27. Jeg tror ikke på en bedre verden end den, vi lever i nu. Jeg tror, at tingene bliver værre og værre.

28. Jeg kan "spille" på kazoo.

29. Jeg er fan af rullegardiner. Genial opfindelse.

30. Skødet på min lejlighed ligger i en Nettopose et eller andet sted i mit soveværelse. Jeg er ikke helt sikker på, hvor det er henne. Det siger meget om min ordenssans.

31. Jeg har engang slået en person bevidstløs. Jeg var 11 år gammel, og det var til taekwondotræning. Han hed Esben, og han var meget vred på mig bagefter, selvom det var et uheld. Han følte sig ydmyget, og han prøvede at tage hævn resten af tiden, jeg var i klubben. Det lykkedes ham ikke, og han har sikkert følt sig endnu mere ydmyget efter mange fejlslagne forsøg på at tæve mig. Han var én af grundene til, at jeg stoppede.

32. Jeg har aldrig været oppe at slås udenfor skolen eller træningslokalerne, da jeg gik til taekwondo og karate. Jeg håber, at jeg kan undgå det.

33. Min håndskrift er så grim, at jeg ofte joker med, at jeg skriver "krypteret" for at snyde "fjenden".

34. Jeg laver ofte jokes. Både fordi jeg godt kan lide at få folk til at grine, men også som et selvforsvar for at sikre mig, at folk kan lide mig. Alle kan lide én, der kan få dig til at grine. Chandler i "Venner" og jeg har meget tilfælles.

35. Jeg har set alle afsnit af Venner mindst 3 gange.

36. Jeg har engang givet hjertemassage til en person, selvom jeg godt vidste, at der ikke var noget at gøre. Personen var død. Derfor stoppede jeg, før jeg skulle give kunstigt åndedræt. Jeg fortryder ikke, at jeg stoppede, for jeg betvivler ikke min vurdering af, at der ikke var noget at gøre.

37. Jeg har en stor respekt for livet og livets værdi. At opleve døden så tæt på ændrede min måde at leve på.

38. Jeg har flere rigtige venner, end jeg har fortjent. Jeg elsker dem alle og prøver at vise det så meget som muligt.

39. Jeg forstår ikke, hvad man skal med tyl. Det er grimt og ligegyldigt.

40. Jeg ville ønske, at jeg kunne synge bedre, end jeg kan.

41. Jeg er den hurtigste person, jeg kender, til at bruge en skruetrækker. Min uddannelse og mit job har givet mig en suveræn teknik.

42. Jeg kan ikke finde solbriller, som sidder så godt, at jeg glemmer, at jeg har dem på. Det føles altid som om, at de sidder skævt.

43. Stevie Ray Vaughan er mit store idol, når det kommer til guitar. Hans musik har inspireret mig til at komme videre end bare lejrbålsguitar, og det har givet mig noget helt særligt.

44. Green Day fik mig gennem tiden som teenager. Særligt sangen "I wanna be alone" talte til mig. Jeg så dem på Roskilde Festival i 2005. Det var bedre, end jeg havde håbet på.

45. Jeg har været på Roskilde hvert eneste år siden '99. Dét år så jeg bl.a. Metallica, Skunk Anansie, Marilyn Manson, Chemical Brothers, Den Gale Pose, Faithless og TV-2. Det var efter min mening en af de mest geniale lineups nogensinde.

46. Jeg har været meget tæt på at blive afhængig af hash. Min gode ven, som jeg røg sammen med, fik en hashpsykose, og det fik mig til at stoppe med at ryge til daglig.

47. Jeg tænker meget over, hvordan jeg siger tingene for at undgå at såre folk. Det ændrer sig dog, hvis nogen forsøger at stille mig i et dårligt lys, eller hvis der opstår en anden situation, hvor jeg bliver nødt til at skære igennem. Jeg har mange gange fået folk til at klappe i ved at være brutalt ærlig.

48. Jeg har aldrig været udenfor Europa.

49. Jeg har verdens grimmeste hjemmesko. Det er nogle ordentlige kolosser formet som lilla monstre med tungen hængende ud af munden.

50. Jeg elsker kage. Jeg burde være fed med de mængder kage, jeg skovler indenbords, men det er jeg ikke. Og jeg elsker at drille folk med, at jeg ikke tager på af det.

51. Jeg skriver meget hurtigt på tastatur. Sidst jeg blev målt, lå jeg mellem 220 og 240 anslag i minuttet ved en tekst, første gang jeg skrev den. Ved gentagne mønstre (fx a-s-æ-l-q-w-p-o igen og igen) var jeg over 300.

52. Jeg går meget op i at være god til dét, jeg laver.

53. Jeg kan virke som en blærerøv, og jeg er det måske også nogle gange. Men jeg forsøger alligevel at udvise lidt situationsfornemmelse, når det er påkrævet. Generelt mener jeg dog, at folk skal være stolte af dét, de er gode til...og vise det.

54. Jeg var dårligere i sløjd end mange af pigerne.

55. Jeg var den ubetinget dårligste i hjemkundskab, hvor vi skulle lære at bruge en symaskine. Jeg knækkede adskillige nåle i hver time, og til sidst blev jeg sat til at lave noget andet. Jeg er åbenbart udenfor pædagogisk rækkevidde inden for dét fag.

56. Jeg rettede til gengæld ofte mine lærere i andre fag, når de sagde noget forkert. Det var hovedsageligt i dansk, historie og musik, det skete. Jeg forstod ikke, hvorfor lærerne gjorde tingene mindre komplicerede for at gøre det mere forståeligt for børnene, når konsekvensen var, at vi lærte noget, der var forkert.

57. Jeg har et maleri hængende på væggen, som en af mine venner har malet. Jeg er den første, der har købt et af hans malerier. Hvis han en dag skulle blive berømt, så vil jeg ikke sælge det, selvom jeg kunne få mange penge for det.

58. Jeg har gulvtæppe i hele min lejlighed, bortset fra køkken og badeværelse. Det er så rart at gå rundt i bare tæer, når man har gulvtæppe på.

59. Jeg har boet i min lejlighed i snart 3 år, og jeg har kun siddet ude på én af de to altaner...og dét kun 4-5 gange. En af gangene sad jeg sammen med en kammerat og spillede guitar. Han improviserede en tekst om de piger, der gik rundt nede på gaden, og det var ret underlødige fraser, der blev brugt. Efter en 20 minutters tid fandt vi ud af, at der sad en person på altanen ved siden af min underbo, som havde hørt det hele.

60. Jeg kan ikke huske det meste af min barndom. Jeg ved ikke hvorfor. Det får mig nogle gange til at føle mig lidt rodløs.

61. Jeg forsøger at leve lige så meget "inde" i mig selv som udenfor. Det lyder som noget new age-crap, men jeg mener, at indre ro er vigtig. Jeg mister altid overblikket over mit liv og får det skidt, når jeg glemmer at tage mig af min indre balance.

62. Min far er den eneste direkte familie, jeg har. Min mor og alle mine bedsteforældre er døde. Jeg frygter den dag, hvor også han er væk. Tanken kan gøre mig fysisk syg.

63. Jeg ved, at min far er stolt af den person, jeg er blevet til. Det har han nemlig fortalt mig, og han forklarede også hvorfor. Når jeg engang får børn, vil jeg sørge for at have sådan en samtale med dem, for det var et af mit livs lykkeligste øjeblikke. Det er synd for dem, der går glip af det.

64. Jeg kan godt lide at ryge cigarer. Men jeg er ikke særlig god til at gøre det, så det ser cool ud.

65. Jeg har kun én gang slået først. Det skete i vrede, og jeg lovede mig selv, at jeg aldrig ville gøre det mere.

66. Jeg lyver aldrig, og jeg holder altid, hvad jeg har lovet. Jeg har ikke brudt et løfte i mange år. Til gengæld har jeg flere gange sagt "Det kan jeg ikke love dig". Det har været dyrt for mig at have det princip. Nogle folk foretrækker åbenbart løgne, men sådanne mennesker har jeg ikke plads til.

67. Jeg holder meget af Mojo i København. Jeg har aldrig haft en dårlig aften i byen dér.

68. Jeg har aldrig rørt noget stærkere end hash, og jeg kommer aldrig til det.

69. Jeg elsker sex. Og jeg bilder mig selv ind, at jeg er ret god til det.

70. Da jeg var lille, havde jeg en hjemmelavet boksesæk ude i garagen. Er du gal, mand...den fik mange tæv. Jeg mener faktisk, at den afgik ved døden, fordi jeg var for hård ved den.

71. Jeg har fået at vide, at jeg taler meget københavnsk. Når jeg hører min egen stemme på bånd, er jeg tilbøjelig til at give folk ret.

72. Jeg har en sejsdans, som jeg danser, når jeg sejrer. Det sker ret tit, at jeg fyrer den af på arbejdet. Og så kigger folk underligt på mig.

73. Jeg fik mit kørekort dagen efter min 18 års fødselsdag.

74. Jeg har været med i et trafikuheld. Jeg blev overhalet indenom på Borups Allé af en hurtigtkørende Golf, der havde lagt sig i den blinde vinkel, så selvom jeg både tjekkede spejle og kiggede over skulderen, da jeg trak ind i den inderste bane, så ramte jeg ham. Han brød 2 færdselslove (kørte for hurtigt og overhalede indenom), men jeg fik den fulde skyld for ulykken. Jeg havde 3 passagerer i bilen, men gudskelov kom ingen til skade.

75. Jeg har kørt bil meget fuld en enkelt gang. Jeg havde nær slået både mig selv og min daværende kæreste plus en anden bilist ihjel. Han kørte godt nok meget hurtigt og var ved at torpedere os, men jeg var for langsom til at reagere. Der skete heldigvis intet. Og jeg kører aldrig mere, når jeg har drukket.

76. Jeg går meget op i at forbedre mig ved at lære af de fejl, jeg begår. Og jeg ville ønske, at alle gjorde det samme.

77. Jeg har en tysk pornofilm liggende, som jeg fik i 21 års fødselsdagsgave. Den handler om gamle mennesker, og jeg har ikke set den.

78. Jeg har engang fået 18.000 kroner tilbage i skat. Det gjorde mig glad.

79. Jeg er vokset op i Værløse 20 kilometer fra København. Byen, der intet har givet til verden...andet end Nik & Jay. Og så mig.

80. Jeg spiller billard og er en ret habil spiller. Både skomager (keglebillard) og pool.

81. Jeg er engang blevet jagtet ud af værtshus, fordi min modspiller mente, at jeg snød ham ved at lade som om, at jeg var dårlig til billard. Vi spillede kun om en øl, så jeg synes altså, at han overreagerede lidt. Men jeg fik da min øl, mens han blev holdt tilbage, og så løb min kammerat og jeg ud af døren. Vi grinte ret meget, da vi var sluppet væk.

82. Jeg er to gange blevet truet over telefonen af en exkærestes storebror, der var speedjunkie. Han ville komme forbi lejligheden, hvor jeg boede sammen med min far og stedmor, og så ville han og hans flyttemændsvenner banke mig. Jeg fik ham til at stoppe ved at fortælle, at min stedmor arbejder for politiet, og at hun bare skulle ringe og sige "kollega i knibe", og så ville de sende 4-5 vogne lynhurtigt. Jeg ved den dag i dag stadig ikke, om det er rigtigt, men jeg synes ikke, at det tæller som en løgn, da hun rent faktisk arbejder for politiet.

83. Jeg forstår ikke, hvorfor de offentligt ansatte, der har så vigtige funktioner som politi og pædagoger, skal have så lave lønninger. Jeg tjener lige nu næsten 10.000 kroner mere om måneden end min stedmor. Hun har været involeret i nogle meget højt profilerede politisager de sidste 5 år, og jeg sidder foran en computer det meste af dagen. Det virker ikke fair.

84. Jeg laver verdens bedste lasagne. Det var mit scoretrick, indtil jeg mødte min kæreste. Hun var den første, der ikke gav den op første aften efter at have spist min lasagne. Det er på en eller anden underlig måde med til at overbevise mig om, at hun er den rette for mig.

85. Min kæreste er vist den første brunøjede kæreste, jeg har haft. Og jeg kan svømme helt væk ved at kigge hende i øjnene. Jeg kan godt lide at spille Brown Eyed Girl for hende på guitaren.

86. Jeg har en hammer liggende i soveværelset. Jeg brugte den til et eller andet for lang tid siden, og jeg har aldrig rigtig fundet en plads til den, så den ligger bare fremme. Det har jeg fået mange kommentarer for.

87. Jeg har stort set samtlige breve, jeg nogensinde har fået af venner og kærester gennem tiden. De breve og billederne fra min ungdom er min skat. Det eneste uerstattelige jeg ejer. Jeg glæder mig til at blive gammel og kigge på dem og mindes en ungdom, der på trods af mange problemer var alt dét, som en ungdom skal være.

88. Jeg vil gerne vinde i Lotto. Det er nok ikke så ualmindeligt. Problemet er bare, at jeg altid glemmer at spille.

89. Jeg kan spille Bubbibjørnene-temaet på guitar.

90. Jeg har købt et ludospil til min far, som kostede 600 kroner. Han ønskede sig et eksklusivt ludospil, og dét fik han.

91. Jeg har læst samtlige citater på www.bash.org. Det tog lang tid. Jeg har også to citater derinde selv. Søg på "Synonymet".

92. Jeg er ikke bange for ensomhed. Jeg har været der, og det er ikke så slemt, som man hører. Jeg tror godt, at jeg ville kunne leve resten af mit liv uden andre mennesker. Men jeg vil langt hellere have mit liv, som det er nu.

93. Jeg er lidt bange for små børn. Jeg føler mig akavet omkring dem, fordi jeg ikke ved, hvor meget de forstår. Men jeg tror, at jeg bliver en god far engang.

94. Jeg har talt en person fra at hoppe ud fra sjette sal.

95. Jeg kender forskellen på et råbåndsknob og en kællingeknude.

96. Jeg har sejlet i optimistjolle en enkelt gang. Vi fik en 10 minutters introduktion, før vi blev sendt ud på Furesøen. Der var meget stærk vind, og bølgerne var ret høje, når man tænker på, hvor lille sådan en jolle er. Jeg var ved at kæntre flere gange, men jeg klarede den. Oplevelsen skræmte mig fra at prøve igen, selvom det faktisk var meget skægt, når jeg kigger tilbage på det.

97. Jeg er meget, meget dårlig til at blande drinks. Mit sidste forsøg var cosmopolitans, og det gik helt galt. Min kæreste er til gengæld god til det, så vi har aftalt, at jeg laver mad, og hun laver drinks.

98. Jeg har spillet klaver foran 5-600 mennesker. Det var i sjette klasse, hvor vi skulle opføre Leaving On A Jetplane. Det lykkedes mig at bilde skoleinspektøren ind, at sangen var skrevet af John Lennon, hvilket hun fortalte publikum til deres store forvirring. Efter koncerten væltede jeg et Roland keyboard, der stod på scenen, hvilket fik hele forsamlingen til at gispe. Men mit klaverspil fejlede ikke noget.

99. Jeg drømmer om at stå på en scene med min guitar engang. Musikstilen kunne godt blive blues, men jeg er stadig ikke sikker.

100. Jeg blogger for at få styr på tankerne inde i mit hoved. Jeg føler mig klar i hovedet og i stand til at formulere mine tanker, når jeg skriver, og det er ellers noget, jeg godt kan savne lidt nogle gange.

3 Comments:

Blogger dafa said...

Toiletpapir skal vende ud af - Det er det eneste rigtige og bør formidles ud til verden.

11:29 PM  
Blogger Syno said...

Nej, det skal vinde ind mod væggen, så man ikke river en halv rulle af ved et uheld.

2:15 PM  
Blogger Pigebarnet said...

Toiletpapirets orientering er vel afhængig af om man river det ind mod væggen eller ud mod verden, den bedste måde at undgå 2 km papir i hånden er at trykke den lidt flad. Det virker.

Må indrømme at mit vin budget ligger på ca det ½ af dit pt :P

Faktisk er det bedst ikke at re sin seng, for når du gør det lukker du støvmider og andet skravl inde, hvor de har det godt og varmt.

Tyl er SUPER!... det er fikst og fylder, og der endda mange andre slags end det gængse. Bla. blødt tyl og finmasket tyl... og det findes i pænere farver end skrig-pink...

... lige lidt ærlighed til sidst: Du laver altså ikke verdens bedste lasagne, og ingen scorer på grund af knor. :P

11:24 AM  

Send en kommentar

<< Home